BocorLagi

Blog Informasi Dan Hiburan Terkini!

loading...

KRONOLOGI #PARIS BERDARAHPARIS – Lebih ratusan maut dalam serangan-serangan yang dipercayai dilancarkan secara terselaras di Paris, termasuk serangan tembakan di sebuah konsert rok, dan serangan bom nekad berhampiran stadium negara.
Menurut polis, siri serangan berdarah dilancarkan di sekitar enam lokasi di ibu kota Perancis, yang baru sahaja pada Januari lalu dilanda beberapa serangan pengganas berasingan.
Lapan penyerang yang dipercayai anggota militan maut – tujuh daripada mereka mati akibat bahan letupan pada diri mereka, menurut sumber.
Serangan paling berdarah berlaku di dewan konsert Bataclan di timur Paris, di mana menurut polis, sekitar 100 orang dibunuh.
Lelaki berpakaian serba hitam membawa senapang AK-47 menyerbu dewan konsert dan melepaskan tembakan ke arah ratusan orang yang sedang menyaksikan konsert kugiran rock Amerika Syarikat, Eagles of Death Metal.
Para saksi mendakwa para penyerang melaungkan slogan-slogan keagamaan dan mengecam tindakan ketenteraan Perancis di Syria.
Empat penyerang terbunuh apabila polis menyerbu Bataclan, yang terletak hanya 200 meter dari bekas pejabat majalah biadap kontroversi Charlie Hebdo yang disasarkan pihak pengganas pada Januari lalu.
Tiga daripada mereka meletupkan diri mereka sendiri, dan seorang ditembak polis.
Darah berlumuran dan mayat-mayat bergelimpangan di merata tempat. Kami dengar orang ramai terpekik-pekik ketakutan. Semua orang cuba melarikan diri.
“Mereka menahan 20 tebusan,” kata Pierre Janaszak, seorang penyampai radio yang berada di konsert itu dan menyembunyikan diri bersama orang lain di sana.
Di utara Paris, sekurang-kurangnya lima terbunuh dalam tiga letupan berdekatan stadium negara Stade de France, tempat perlawanan bola sepak antara Perancis dan Jerman sedang berlangsung, menurut sumber keselamatan.
Salah satu letupan itu adalah serangan bom nekad, kata polis dan para saksi. Presiden Francois Hollande, yang sedang menyaksikan perlawanan itu, terpaksa dipindahkan segera.
Serangan-serangan pengganas yang tidak pernah berlaku sebelum ini berlaku di kawasan Paris. Ia sesuatu yang menggerunkan,” kata Hollande dalam kenyataan yang disiarkan di televisyen ke seluruh Perancis.
Hollande mengisytiharkan keadaan darurat di seluruh negara, dan membatalkan lawatan ke Turki untuk menghadiri puncak sidang G20 yang sepatutnya berlangsung hujung minggu ini.
Beliau juga mengarahkan semua pintu sempadan antarabangsa Perancis ditutup untuk menghalang dalang-dalang serangan daripada melarikan diri.
Laluan kereta api Metro Paris ditutup, sementara sekolah-sekolah, universiti dan bangunan perbandaran diarahkan ditutup hari ini.
Namun beberapa khidmat kereta api dan penerbangan dijangka akan berjalan terus.
Lagi 1,500 askar dikerahkan untuk membantu operasi polis di Paris, kata pejabat Presiden Hollande.
Datuk Bandar Paris, Anne Hidalgo pula menasihati para penduduk supaya duduk di rumah.
Di tengah Paris, tembakan dilepaskan di luar sebuah restoran Kemboja di sebuah daerah dekat bandar.
Seramai 18 orang pula dibunuh apabila seorang lelaki melepaskan tembakan ke arah para pelanggan yang sedang menjamu selera di kawasan Charonne berdekatan restoran tersebut.
Terdapat juga laporan serangan tembakan di lokasi lain, termasuk pusat beli belah Les Halles.
Perancis berada di tahap kewaspadaan tinggi sejak serangan ke atas pejabat penerbitan Charlie Hebdo dan pasar raya Yahudi pada Januari lalu yang membunuh 17 orang.
Lebih 500 warga Perancis dipercayai menyertai IS di Syria dan Iraq, menurut perangkaan rasmi. Seramai 250 daripada mereka sudah pulang ke Perancis.
Manakala sekitar 750 lagi melahirkan keinginan untuk kembali ke Syria dan Iraq.
Perancis menyertai serangan udara pimpinan Amerika Syarikat ke atas militan IS di Iraq sejak lebih setahun lalu. Pada September lalu, ia mula melancarkan serangan bom ke atas para anggota militan di Syria.
– Agensi/Mynewshub.cc/HAA
2 Komentar untuk "KRONOLOGI #PARIS BERDARAH"

KISAH NYATA DARI SAYA BPK.KARTA BUKAN REKAYASA INI BETUL2 NYATA DIKELUARGA KAMI.
Assalamualaikum wr.wb,saya BPK.KARTA seorang buruh tani di madium jawa timur ingin mengucapka banyak terimah kasih kepada KI WARSA atas bantuan AKI. kini impian saya selama ini sudah jadi kenyataan dan berkat bantuan KI WARSA pula yang telah memberikan angka gaib hasil ritual beliau kepada saya yaitu 4D dan alhamdulillah telah berhasil memenangkan 5x berturut turut tembus.sekali lagi makasih yaa AKI karna waktu itu saya cuma bermodalkan uang cuma 200 ribu dan akhirnya saya menang.Berkat angka gaib hasil ritual AKI WARSA saya sudah buka usaha matreal di jakarta dan istri saya juga buka butyk baju dimall mangga dua. Kini kehidupan keluarga saya jauh lebih baik dari sebelumnya,bagi anda yg ingin seperti saya silahkan HUB/SMS AKI WARSA di nomor hpnya di: 0852 4968 9269 atau KLIK DISINI dan ramalan AKI WARSA memang memiliki ramalan GAIB” yang dijamin 100% tembus.
KARNA RASA HATI YANG GEMBIRA MAKANYA NAMA BELIAU SAYA CANTUNKAN DI INTERNET…

*angka ritual gaib singapura

*angka ritual gaib hongkong

*angka ritual gaib malyaisia

*angka ritual gaib sidney

*angka ritual gaib kuda lari.

Sebelum saya ceritrakan kisah hudupku terlebih dahulu perkenalkan nama saya Pak Kusniadi. Dari Bogor. saya hanya ingin berbagi ceritah dengan kalian semua para penggilah togel, awalnya itu saya hanya kuli bagunan,punya anak dua,dan istri saya hanya penjual syayur keliling dikampung kami , ekonomi kami sangat pas-pasan, hutan tambah numpuk, anak saya juga butuh biaya sekolah,hidup ini bener-bener susah.Tapi akhirnya ada teman saya yang bilang bila mau merubah nasib coba hubungi nomor hp MBAH JEJE katanya dia bisa membantu orang yang lagi susah. jadi saya lansung hubungi MBAH JEJE dan saya menceritakan semuanya, tenteng keluarga kami akhirnya saya di kasih angka ghaib [4d,] sudah 3x putaran tembus,dengan adanya MBAH JEJE saya sekeluarga bersukur semua utang saya lunas bahkan sekarang saya sudah buka usaha. silahkan anda buktikan sendiri insya allah anda tidak akan kecewa dari angka ghaib MBAH JEJE bagi yang berminat hubungi MBAH JEJE TRIJAYA di nomor ini: 0823 3737 6471 atau silahkan KLIK DISINI dan saya sudah buktikan sendiri angka ghaib hasil ritual dari beliau terima kasih.

 
Copyright © 2014 BocorLagi - All Rights Reserved
Template By Catatan Info